پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان

پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان


پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان

شرایط ثبت و تاسیس شرکت مجری ذیصلاح” قبلا در مقاله ای تحت عنوان مجری ذیصلاح ، وظایف و حدود اختیارات او ، مجری ذیصلاح را تعریف کردیم، وظایف مهندس مجری ساختمان را بیان نمودیم، نحوه نظارت بر مجری ساختمان را بررسی و اقدامات لازم مجری قبل از شروع پروژه را مرور نمودیم.

فهرست مطالب:

حال در این مقاله می خواهیم به تمامی سوالات و ابهامات شما که از هلدینگ طاها جویا شده اید را پاسخ دهیم.

قبل از هر مطلبی عنوان می نماییم که هلینگ طاها به واسطه اخذ صلاحیت های قانونی و انبوه سازی، این امکان را دارد که پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی مورد نیاز شما را در کلیه استان های کشور تامین نموده و به عنوان مجری در کنار پروژه های ساختمانی و انبوه سازی تان باشد.

کافی است اطلاعات و درخواست خود را از طریق فرم درخواست پروانه مجری ذیصلاح برای ما ارسال نمایید.

مجری ذیصلاح چیست ؟

مطابق با ماده 10 آیین‌نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام‌مهندسی، مجری ساختمان فردی است حقیقی یا حقوقی که دارای پروانه اشتغال به کار از وزارت راه و شهرسازی (مسکن و شهرسازی) در زمینه اجرای ساختمان بوده و در قالب یک قرارداد همسان با مالک ساختمان، اجرای موضوع قرارداد را بر عهده می‌گیرد.

چه ساختمان‌هایی نیاز به مجری دارند؟

همان‌طور که گفته شد ، مطابق ماده 9 آیین‌نامه اجرایی ماده 33، کلیه عملیات اجرایی ساختمان می‌بایست توسط مجری صاحب صلاحیت یا همان مجری ذیصلاح انجام شود. از این ماده قانونی و نیز احکام صادره در خصوص مجریان فاقد صلاحیت، این‌طور برداشت می‌شود که حتی تخریب و تعمیرات جزئی در ساختمان نیز می‌بایست توسط مجری ذیصلاح انجام گردد و مالکان می‌بایست از خدمات این افراد که مهندسین تحصیل کرده و باتجربه دارای پروانه مجری ذیصلاح هستند استفاده نمایند.

شرح وظایف مهندس مجری ذیصلاح ساختمان

مطابق با ماده 6 دستورالعمل نحوه فعالیت سازندگان مسکن و ساختمان، کلیه مسئولیت‌های اجرای ساختمان به‌نحوی‌که در قانون نظام‌مهندسی و کنترل ساختمان، آیین‌نامه اجرایی و شیوه‌نامه‌های منبعث از آن ذکرشده بر عهده سازندگان حقیقی و حقوقی موضوع این ابلاغیه می‌باشد.

مجریان ساختمانی درنهایت می‌بایست به کارفرما، مرجع صدور پروانه، مراجع کنترل ساختمان، دستگاه نظارت و ناظران پاسخگو باشند.
اما اگر بخواهیم شرح وظایف مختصری برای مجری ذیصلاح یا همان مجری ساختمان در نظر بگیریم، می‌توان این وظایف را به دو بخش تقسیم کرد:

الف ) وظایف عمومی یا قانونی مجری ذیصلاح:

این دسته از مسئولیت از جانب قوانین جاری در حوزه ساخت‌وساز شهری بر عهده مهندسین مجری ساختمان گذاشته‌شده و از این باب به این گروه از وظایف، وظایف قانونی یا عمومی گفته می‌شود. بر اساس مبحث دوم مقررات ملی و نیز شرایط عمومی پیمان مجری ذیصلاح وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • پایش نقشه‌ها اعم از انطباق نقشه‌ها با مشخصات مندرج در پروانه ، ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ، قبل از اجرای ساختمان
  • برنامه‌ریزی اجرایی مراحل مختلف اجرا و ابلاغ آن به ناظر و مالک
  • رعایت اصول ایمنی در کارگاه توسط اشخاص دخیل در اجرا و نیز ایمنی کلی کارگاه
  • هماهنگی با ناظران و صاحب‌کار و اجرا بر اساس قوانین و مشخصات فنی در هر مرحله از کار
  • استفاده از مهندسان ، تکنسین‌ها و معماران تجربی و پیمانکارانی که صلاحیت کافی را داشته باشند
  • تهیه و امضای سه سری نقشه کامل چون ساخت یا ازبیلت در پایان کار و دریافت تأییدیه ناظران مربوطه
  • خرید و استفاده از مصالح استاندارد و مورد تائید مراجع ذیصلاح
  • انعقاد قرارداد با اکیپ‌های مورد تائید و دارای صلاحیت
  • کنترل مراحل اجرایی ساختمان بر اساس نقشه‌های مصوب و پروانه و ضوابط شهرسازی و…
  • رعایت شرایط خصوصی قرارداد و مشخصات مندرج در پروانه و نقشه‌های مصوب
  • رعایت کلیه قوانین حاکم در ساخت‌وساز شهری اعم از مقررات ملی، ضوابط شهرسازی و بخشنامه‌های قانونی صادره از مراجع ذی‌ربط
  • اجرای موضوع قرارداد منطبق با اصول مهندسی و کیفیت مناسب و استفاده از مصالح مرغوب در حد استانداردهای اعلام‌شده

ب ) وظایف قراردادی (شرایط خصوصی) مجری ذیصلاح نظام مهندسی:

عامل دیگری که می‌تواند موجب ایجاد تعهدات و مسئولیت شود، قرارداد منعقدشده بین مالک یا صاحب‌کار و مجری ساختمان می‌باشد که در اینجا به‌عنوان وظایف قراردادی از آن‌ها یاد می‌شود. همان‌طور که گفته شد مجری ذیصلاح در قالب قراردادهای همسان با مالک وارد اجرای ساختمان می‌شود .
قراردادهای همسان قراردادهایی هستند که دارای یک قالب یکسان بوده و توسط سازمان استان تهیه و تدوین‌شده و توسط طرفین قرارداد در دفترخانه ثبت‌شده و به سازمان استان و مرجع صدور پروانه تحویل می‌گردد.

پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان
پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان

انواع قراردادهای مجری ذیصلاح  :

اما بر اساس ماده 4 فصل هشتم مبحث دوم مقررات ملی ساختمان قراردادهای اجرای ساختمان به 3 دسته تقسیم می‌گردند:
1) قرارداد مدیریت پیمان (دانلود فرمت قرارداد مدیریت پیمان مجری ذیصلاح نظام مهندسی)

2) قرارداد اجرای ساختمان با مصالح (دانلود فرمت قرارداد اجرای ساختمان با مصالح مجری ذیصلاح نظام مهندسی)

3) قرارداد اجرای ساختمان بدون مصالح (دانلود فرمت قرارداد اجرای ساختمان بدون مصالح مجری ذیصلاح نظام مهندسی)

اما ازآنجاکه عموما انتخاب اکیپ‌های اجرایی، مصالح، پرداخت دستمزدها و هزینه‌های خرید مصالح توسط مالک یا سازنده انجام‌شده و عموما مجریان ذیصلاح دخالتی در آن ندارند، سازمان‌های نظام‌مهندسی در برخی استان‌ها یک قالب جدید برای عقد قرارداد اجرای ساختمان تهیه و تدوین کرده‌اند با عنوان، قرارداد مدیریت برساخت یا قرارداد مدیریت بر اجرا.

هر یک از این قراردادها دارای تعهدات و مسئولیت‌هایی برای مهندسان و مالکان بوده و طرفین قرارداد می‌بایست در قالب این تعهدات و مسئولیت‌ها عمل کرده و اجرای ساختمان را انجام دهند.
اما قرارداد مدیریت برساخت نسبت به سه دسته اول از قراردادها، آزادی عمل بیشتری به مهندسین داده شده و می‌توان گفت کمی از مسئولیت‌های حقوقی مجریان که در 3 دسته اول وجود دارد را به‌واسطه مکاتبات و مستنداتی بر عهده سازنده یا مالک قرارداده است .

مجری ذیصلاح و مشکل تهیه نقشه های اجرایی:

مجریان را می توان از ابتدای تهیه نقشه ها و عقد قرارداد مالک با دفاتر طراحی دخالت داد و از همان ابتدا نقش سرپرست و بازوی راست مالک در امر تهیه نقشه ها طبق ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان دانست و به عنوان هماهنگ کننده بین مالک، دفاتر طراحی، گروه کنترل سازمان نظام مهندسی و بالاخص شهرداری معرفی نمود چراکه نقشه اجرایی که مورد درخواست برخی از کارفرمایان از دفاتر طراحی می باشد. به معنی راه گریزی از ضوابط قانونی طرح های تایید شده از مجاری قانونی سازمان نظام مهندسی و شهرداری می باشد.

در این گونه نقشه ها با منظور نمودن خواست مالک در کنارحداقل های ضوابط فنی و عدم رعایت محدودیت های طرح تفضیلی در خصوص تراکم های مجاز در پلان و ارتفاع و همچنین افزایش تعداد پارکینگ ها در آینده عملا بعنوان مشکلی حاد در شهرسازی نمود پیدا می کند . که رفع این معضل نیازمند عزم جدی تمامی متولیان ساخت و ساز اعم از مالکین و مهندسین و سازمان های ذیربط می باشد.

در اینجا با مرور مسئولیت ها و اختیارات  ذکر شده هر یک از عوامل ساخت از جمله مالکین، مجری ذیصلاح، ناظرین و غیره، به نتایج زیر میتوان دست یافت:

  1. مالک با واگذاری اختیارات قانونی خود به مجری ذیصلاح عملا نمی تواند نقشی در اجرای ساخت و ساز داشته باشد و در هر حال مجری بعنوان نماینده قانونی مالک مسئول صحت عملیات اجرایی و رعایت ضوابط فنی و شهرسازی است. بنحوی که حتی در صورت وجود نقص در نقشه های مصوب ملزم به رفع نقص نقشه ها می باشد و باید پاسخگوی مراجع قانونی باشد.
  2. مالک و تبعا دفاتر طراحی نمی توانند با اخذ یا بدون اخذ وجه از مالک خدمات طراحی نقشه های اجرایی مغایر با ضوابط قانونی را تهیه نمایند.
  3. شهرداری نیز حسب وظیفه قانونی و در صورت بروز مشکل باید از ادامه کار در هر مرحله تا رفع نقص و اجرای صحیح ضوابط جلوگیری نماید و سازمان نظام مهندسی نیز پرونده متخلفین را اعم از ناظر، طراح و مجری پروژه به شورای انتظامی و سازمان مسکن و شهرسازی ارجاع می نماید.

مالکین با ارجاع پرونده ساختمانی خویش به کمیسیون ماده صد توسط شهرداری و پرداخت جریمه تخلفات ساختمانی در خصوص عدم رعایت صوابط طرح تفضیلی و مندرجات پروانه ساختمانی و نهایتا پرداخت جریمه مصوب به هدف خویش نایل می آیند. حاصل این پروسه باطل نیز در عمل بی توجهی به حقوق شهروندان و دور زدن قانون و سوء استفاده از ابزارقانونی و عوامل دست اندکار اجرا می باشد.

فرم ها و چک لیست ها و مباحث حقوق مهندسی یکی از ابزارهای مهم برای مهندسین ناظر، طراح و مجری در زمینه مستندسازی محسوب می گردد.

قوانین جدید مهندس مجری ذیصلاح ساختمان

بعدازاینکه استفاده از خدمات مجریان ذیصلاح در کشور الزامی گردید، اعتراضاتی توسط سازندگان مطرح‌شده و قانون مجریان ذیصلاح در چند نوبت توسط دیوان عدالت اداری باطل شد. اما مجددا با پیگیری‌های سازمان استان‌ها و وزارت راه و شهرسازی مجددا قانون استفاده از مجری مصوب و ابلاغ گردید.

دانلود مصوبه دیوان عدالت اداری در خصوص الزام بکارگیری مجری ذیصلاح در کلیه پروژه های ساختمانی به شماره ………….. تاریخ ………………

اقدامات مجری ذیصلاح

اقدامات لازم که توسط مهندس مجری باید برآورده شوند به شرح زیر هستند:

  • مالک با واگذاری اختیارات قانونی خود به مجری ذیصلاح عملاً نقشی در اجرای ساختمان نخواهد داشت. بنابراین، پ مجری به عنوان نماینده قانونی مالک مسئول صحت عملیات اجرایی و رعایت ضوابط فنی و شهرسازی است.
  • قبل از شروع فرآیند اجرا، مشخصات ساختمان باید بر روی تابلویی زرد رنگ در کنار معبر عمومی نصب شود (ابعاد، اندازه و مشخصات تابلو توسط سازمان نظام مهندسی مشخص می شود.
  • او باید از طریق شرکت های بیمه ساختمان مورد احداث را تحت پوشش «بیمه کیفیت اجرای ساختمان» قرار دهد.
  • شرکت حقوقی اجرای ساختمان باید دارای محل ثابت و مشخصی باشد. مدیر عامل شرکت وظیفه دارد در صورت تغییر محل شرکت مراتب را به سازمان نظام مهندسی اعلام کند.
  • مجری ذیصلاح می تواند هر قسمت از مراحل کار را به پیمانکاران جزء یا اشخاص دیگر واگذار کند. در صورتی که پیمانکار مسئول اجرای تمام کار باشد، با داشتن پروانه اجرا می تواند به عنوان مجری فعالیت کند.
  • بر حسب توافقات اولیه،حق الزحمه مهندس مجری ساختمان به صورت درصدی از هزینه های اجرایی در پایان هر قسمت از عملیات ساختمانی از مالک درخواست می شود. میزان حق الزحمه نباید از مقادیر حداقلی پیش بینی شده در تعرفه دستمزد مجریان کمتر باشد.
  • مجری نمی تواند وظایف فنی و اجرایی کار را به شخص دیگری واگذار کند اما در واگذاری مدیریت مالی و اداری به شخص دیگری مختار است. مدیریت مالی و اداری می تواند بر عهده خودِ کارفرما باشد.

مسئولیت های نظام مهندسی در قبال مجری ذیصلاح

پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان
پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان

سازمان نظام مهندسی مرجع اصلی معرفی مهندس مجری است. اما وظایف این سازمان در قبال مجری به شرح زیر هستند:

  • انتخاب و گماردن مجری و سایر عوامل اجرایی با هماهنگی مالک
  • نظارت بر صحت عملکرد مجریان و در صورت بروز تخلف، ارجاع امر به شورای انتظامی و سازمان مسکن و شهرسازی به عنوان مرجع صدور پروانه مجری
  • پشتیبانی از مجریان در جهت رفع دغدغه های شغلی با اتخاذ راهکارهایی در چارچوب اختیارات و مسئولیت های قانونی خویش
  • دفاع از حق و حقوق مجریان در مقابل مالکین بَد حساب یا قانون گریز! به خصوص وقتی که تعهداتی به اشخاص یا پیمانکاران جزء در میان باشد.
  • تحت پوشش بیمه قرار دادن مجریان (بیمه تأمین اجتماعی) و مسئولیت آنها در سازمان نظام مهندسی

فرم درخواست پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی برای پروژه خود را تکمیل تا کارشناسان هلدینگ طاها در اسرع وقت با شما تماس بگیرند. هلدینگ طاها بعنوان مجری ذیصلاح نظام مهندسی و انبوه سازی میتواند در کلیه پروژه های ساختمانی سراسر کشور با شما مالکین محترم همکاری نماید.

ظرفیت مجری ذیصلاح چطور محاسبه می شود؟

هر مهندسی که پروانه اجرا دارد، نهایت می تواند در یک پروژه ساختمان مشغول شود که محدودیت آن بر اساس پایه پروانه اشتغال او است. اگر مهندسی بخواهد به عنوان مجری از پروانه خود بیش از یک پروژه را اختیار کند، باید پروانه خود را به واحد عضویت سازمان نظام مهندسی تحویل دهد. سپس با ارائه آدرس یک دفتر مهندسی، جهت اخذ پروانه دفتر که دارای صلاحیت اجرا است، اقدام کند. در صورت گرفتن این پروانه (پایه ۳ معماری و پایه ۳ عمران) ، او می تواند کارهای اجرایی بیشتری بگیرد. اما به طور کلی، ظرفیت مجری حقیقی یا حقوقی به شرح زیر است:

  • مهندس با پروانه اشتغال پایه ۳:۱۵۰۰ متر مربع و ۵ سقف
  • مهندس با پروانه اشتغال پایه ۲:۲۵۰۰ متر مربع و ۶ سقف
  • مهندس با پروانه اشتغال پایه ۱: ۳۵۰۰ متر مربع و ۷ سقف

انواع قراردادهای مجری ذیصلاح

بر اساس اعلام سازمان نظام مهندسی، قرارداد مهندس مجری به ۴ مدل مختلف به شرح زیر است:

  • اجرا با مصالح
  • اجرا بدون مصالح
  • اجرای پیمان مدیریت
  • اجرای مدیریت فنی

همچنین در قرارداد مجری که با مالک بسته می شود، باید مواردی مانند فرم زمانبندی، فرم تعهد سازنده مالک، قرارداد همسان، شرایط عمومی، شرایط خصوصی و پروانه اشتغال مجری قید شوند. این قرارداد اغلب به نام «برگه تعهد مجری» نامیده می شود.

وظایف تعیین شده از سوی سازمان نظام مهندسی که در برگه تعهد مجری قید شده است باید در زمان عقد قرارداد با مالک در محضر گواهی امضاء شود. در این برگه، وظایف و مسئولیت های دو طرف قرارداد که مالک و مجری هستند باید به صورت خلاصه بیان شوند.

1)  آیا مجری ذیصلاح می‌تواند با مرجع صدور پروانه و سازمان استان مکاتبه کند؟

برخلاف تصور و باور اغلب مهندسان که اعتقاد دارند با توجه به اینکه مجری مسئول اجرای ساختمان است و نمی‌تواند مکاتباتی اعم از گزارش تخلف و… را صادر کند، در اینجا عرض می‌کنم در مواردی که مالک رأسا و شخصا عملیات اجرایی را برخلاف قرارداد و قوانین حاکم برعهده‌گرفته و انجام می‌دهد، مجری می‌تواند بر اساس مکاتبات خود اعم از:

الف) دستور کار به مالک

ب) دستور کار به پیمانکاران جزء

پ) گزارش به ناظر مربوطه و ناظر هماهنگ‌کننده

ت) گزارش تخلف به شهرداری و سازمان استان و سایر مراجع ذی‌ربط، بار مسئولیت خود را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

2)  عمده مکاتبات مهندس مجری چیست؟

غالب مکاتبات مهندس مجری می‌تواند در قالب دستورکارها به مالک و پیمانکاران جزء انجام شود.

3)  مجری ذیصلاح چگونه می‌تواند قرارداد خود را فسخ کند؟

درصورتی‌که مجری احساس می‌کند که تخلفت مالک ازحدگذشته و امکان درگیر شدن مجری در مباحث حقوقی و حتی کیفری وجود دارد و مالک نیز به دستورکارهای مجری اهمیت نمی‌دهد، می‌تواند بر اساس مکاتبات انجام‌شده و بندهای قراردادی، درخواست فسخ خود را به سازمان استان، مرجع صدور پروانه، مالک و ناظر هماهنگ‌کننده ارائه کرده و بعد از طی مراحل قانونی و رأی هیئت داوری، قرارداد را فسخ کرده و از کار خارج شود.

4)  مسئول کنترل عملکرد مجری کیست؟

مطابق مبحث دوم مقررات ملی، مهندس ناظر مسئول کنترل عملکرد مجری ساختمان می‌باشد.

5)  در ساختمان‌هایی که مجری حضور ندارد، وظیفه مجری بر عهده کیست؟

در صورتیکه بر اساس ضوابط و توافقات بین سازمان استان و شهرداری، نیازی به حضور مجری در کارگاه وجود نداشته باشد، مسئولیت‌های مجری بر عهده مالک یا سازنده خواهد بود. اما همچنان مهندس ناظر می‌بایست عدم حضور مجری را در گزارشات خود ذکر کند .

6)  آیا مالک می‌تواند مجری ساختمان خود باشد؟

در صورتیکه مالک دارای پروانه اجرای ساختمان باشد، می‌تواند به‌عنوان مجری ملک خود معرفی‌شده و نام ایشان نیز در پروانه قید شود.

7)  در صورتیکه پروژه‌ای که تحت نظارت ما اجرا می‌شود ، مجری نداشته و مالک درخواست برگه شروع بکار را دارد، وظیفه من به‌عنوان مهندس ناظر چیست؟

در این مقوله نظرات متعددی وجود دارد اما به نظر اینجانب اگر پروانه ساختمانی صادرشده، بهتر است مجوز شروع بکار را صادر و بلافاصله بعد از شروع عملیات ساختمانی توسط فرد فاقد صلاحیت، این مورد را گزارش کرده و در صورت نیاز  به دلایل ایمنی، دستور توقف عملیات ساختمانی صادر گردد. «مجری صاحب صلاحیت در کارگاه حضور ندارد.»

8)  اگر ناظر در گزارش‌های خود، به عدم حضور مجری در ساختمان اشاره نکند چه تبعاتی می‌تواند داشته باشد؟  

گزارش نکردن عدم حضور مجری ذیصلاح توسط ناظر، یعنی ناظر تائید کرده که اجرا توسط مجری انجام‌شده و در صورت بروز حادثه، وقتی در محاکم قضایی از مجری مدارک احراز صلاحیت درخواست می‌شود و ایشان پاسخی برای گفتن ندارد، درصدی از تقصیر به دلیل عدم اطلاع‌رسانی به‌موقع و گزارش خلاف واقع به ناظر اختصاص خواهد یافت. چراکه مطابق قانون مجازات اسلامی، ناظر به وظایف خود که گزارش دادن بوده عمل‌نکرده است.

9)  اغلب سازندگان انتظار دارند مجری ساختمان بعد از انعقاد قرارداد، هیچ دخالتی در روند اجرا نداشته باشد (مجری سوری) در این شرایط مجری چه اقدامی می‌تواند داشته باشد؟

متأسفانه این موضوع در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی دیده می‌شود و مالک انتظار دارد که مجری پس از دریافت حق‌الزحمه خود، به‌هیچ‌عنوان به پروژه سرکشی نکند. اما مهندسان مجری اگر بدانند چه عاقبتی در صورت بروز حادثه در انتظار آنان است ، حتی یک ساعت کارگاه را ترک نمی‌کنند.

در صد تقصیر مجری در پروژه‌های ساختمانی، بیشترین درصد می‌باشد.
پس توصیه می‌شود: در صورت عدم تمکین مالک از مجری و اجرای ساختمان به‌صورت خلاف‌دار ، از روشی که برای فسخ قرارداد گفته شد عمل کرده و از پروژه خارج شوند یا لااقل با ابلاغ مکاتبات مربوطه به مالک یا سازنده، درصد تقصیر خود را کاهش دهد.

10)  بیمه‌نامه مناسب برای مهندسان مجری وجود دارد؟

مجری می‌تواند از دو روش اقدام به بیمه کردن مسئولیت خود نماید:
الف ) خرید بیمه مسئولیت حرفه‌ای مهندسین مجری
ب ) صحبت با مالک و ثبت‌نام مجری در بیمه‌نامه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان به‌عنوان سایر بیمه‌گزاران. در این صورت حتما سقف تعهدات بیمه را در کلوزهای مختلف افزایش دهید.

11) با توجه به کدام ماده یا بند از مبحث دوم، مالک که دارای پروانه اشتغال به کار مهندسی در صلاحیت اجرا ست، می تواند مجری ساختمان خود باشد!؟ممنون می شم راهنمایی بفرمائید…

سلام وقت بخیر در فصل سوم مبحث دوم مقررات ملی به صراحت ذکر کرده که مالک می تواند مجری پروژه خود باشد . البته باید در حدود صلاحیت این پروژه باشد .

12)  آیا امکان استفاده همزمان از صلاحیت حقیقی اجرا و نظارت عمران وجود دارد؟ در صورت مثبت بودن چطور باید کار اجرا گرفت؟ با تشکر

با توجه به اینکه مجری باید تمام وقت در کارگاه باشد نمی توان هم مجری بود هم ناظر . همچنین سازمان نظام مهندسی نیز امکان چنین موضوعی را نمیدهد.

13)  بنده ۳ ماه قبل از شروع پروژه ساختمانی با مجری ذیصلاح قرارداد بستم و ۳ ماه بعد شروع به ساخت نمودم الان که در نیمه کار اسکلت هستم قرارداد مجری ذیصلاح تمام شده و اسم مجری در پروانه ذکر نشده حال تکلیف چیه ملزم به تمدید قرارداد هستم یا در باقی پروژه نیازی به مجری نیست لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون

طبق قانون باید با مجری قبلی یا مجری دیگری قرارداد منعقد کرده و به سازمان استان معرفی کنید . در غیر اینصورت در پایانکار باید مبالغ بیشتری به مجری بدهید تا پایانکار شما را تایید کند .

14)  آیا بنده که کارمند دولت هستم و پروانه مجری گری دارم می توانم کار اجرا بردارم ؟

متاسفانه این کار مصداق بارز تعارض منافع بوده و نمی توانید این کار را انجام بدهید .

15)  بنده سال 95 مجری ساختمان بودم قراردادم سال 96 به اتمام رسیده است باتوجه به اینکه مالک تاکنون مطالبات قانونی بنده رو پرداخت نکرد خواستار تهیه نقشه های ازبیلت میباشد هیچگونه تنخواهی به بنده پرداخت نشده است. ساختمان از نظر فنی مشکلی ندارد ومورد تایید ناظر میباشد مالک شکوایه مبنی بر عدم امضا نقشه های ازبیلت توسط مجری و ناظر به شورای انتظامی داده است نظر اولیه شورا این است که نقشه های ازبیلت باید امضا شوند و ربطی به پرداخت حق الزحمه ناظرین ندارد آیا راهکاری وجود دارد که مالک را ابتدا ملزم به پرداخت حق الزحمه وسپس ارائه نقشه های ازبیلت نمود؟

متاسفانه خدمات مهندسی حق حبس نداشته و شما باید ابتدا نقشه ها و پایانکار را امضا کرده و بر اساس ابلاغ قضایی که به مالک ارسال کرده و در خواست دریافت حق الزحمه خود را کرده اید از طریق مراجع قضایی برای دریافت حق الزحمه خود اقدام کنید.

16)  سوالی داشتم در مورد اتمام قرار داد مجری ساختمان، بنده قراردادی 15 ماهه که طی آن زمان ساخت ملک به پایان نرسید. و مالک جهت ادامه بنده قرارداد نبست طی نامه ناظر و هم نظام مهندسی اعلام کردم ایشون قرارداد با من تمام و تمدید نمی کنه . الان بعد چند ماه درخواست تکمیل دفترچه و امضا از بنده داره . تهدید به شکایت می کند. آیا درسته تا زمانی که بنده قرارداد داشتم وظیفه حضور انجام وظایفم داشتم که انجام دادم . میگه اونجا بودی بنویس امضا کن.

اگر به مالک ابلاغ کرده اید که قرارداد شما تمام شده و بعد از اتمام قرارداد هم به سازمان و شهرداری و ناظر اعلام کرده اید حق باشماست وگرنه حق با مالک بوده و باید تایید کنید ولی مالک باید حق الزحمه شما را پرداخت کند .

17)  مجری می تواند استخدام دولت مثلا در آموزش و پرورش باشد؟ یا اینکه چون استخدام است نمی تواند با پروانه اجرا کار کند؟

با توجه به اینکه استخدام یک سازمان بودن یعنی شاغل تمام وقت ، و مجری باید به صورت تمام وقت در کارگاه حضور داشته باشد نمی تواند مجری پروژه ای باشد .

18) من مالک هستم و مجری هیچگاه در پروژه حاضر نگردیده ایا اجازه داره بعد از 4 سال که میخواهم پایانکار بگیرم تقاضای تعدیل کارمزد بکند؟ و دفترچه فنی را امضا نکند؟

اگر قرارداد شما تمام شده باشد باید با ایشان مجددا قرارداد بسته و توافق کنید .

19)  اگر کسی مجری ساختمانی باشد و رییس کارگاه داشته باشه و نماینده خودش معرفی کنه، میتونه پروژه های دیگه هم بگیره و یا نظارت کنه؟

نظارت خیر ولی پروژه اجرا را می تواند بر اساس بخشنامه سازندگان دریافت کند .

پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان
پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان

 

فرم درخواست پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی

20)   با ثبت شرکت مجری ذیصلاح در نظام مهندسی طریقه ی گرفتن کار به چه صورت هستش میشه توضیح بدید ممنون

مجری یعنی پیمانکار ، شما بعد از ثبت شرکت مجری جزو پیمانکاران صاحب صلاحیت قرار گرفته و می توانید شخصا یا توسط رابط که می تواند دفاتر مهندسی باشد اقدام به انعقاد قرارداد اجرا با مالک بکنید . البته سازمان هم وظیفه دارد نام مجریان ذیصلاح را در دسترس مالکان قرار دهد تا با ایشان و به دلخواه خودشان قرارداد منعقد کنند.

21)  آیا ناظر میتواند گزارش خلاف عدم حضور مجری رو برای پروانه ساختمانی که دارای مجری میباشد به شهرداری گزارش کند، با توجه به اینکه ناظر وظیفه نظارت فنی و مطابقت با آن با نقشه های مصوب را دارد میتواند گزارش حضور و غیاب مجری را به شهرداری بنماید.

بله . یکی از وظایف ناظر کنترل اجرای ساختمان توسط مجری ذیصلاح است که می تواند در صورت عدم حضور ایشان این مورد را گزارش کند .

22)  ایا با پروانه ی اجرای پایه ۳ امکان گرفتن کار شخصا (بدون پروانه ی سازندگان ) وجود داره؟ یا باید حتما از طریق دفاتر و شرکت مهندسی و گرفتن پروانه ی سازندگان اقدام کرد؟

می توانید با دریافت پروانه اجرا کار بگیرید و نیازی به مدرک دیگری ندارید .

23)  بنده مجری پایه 3 هستم،یه پروژه ای دارم که از ثبت قراردادش 24 ماه گذشته و پیشرفت فیزیکی زیر 75 % داره،ایا من میتونم این پروژمو آزاد کنم یا خیر؟؟ و اینکه بنده چندبار بطورشفاهی با مالک صحبت کردم و ایشون هیچ اقدامی جهت تمدید قرارداد انجام ندادن و من الان موندم که چکار باید انجام بدم.ممنون میشم راهنماییم کنین.سپاس

باید حداقل 2 ماه قبل از اتمام اعتبار قرارداد به مالک ابلاغ می کردید که قصد ادامه همکاری را نداشته و ایشان باید در فکر تعویض مجری باشد . اما الان هم به ایشان ابلاغ کنید که قرارداد شما تمام شده و با توجه به عدم اتمام پروژه لازم است که سریعا نسبت به تعیین تکلیف قرارداد جدید یا فسخ قرارداد اقدام نماید . می توانید از طریق حل اختلاف سازمان یا مشاورین حقوقی هم اقدامات لازم را برای فسخ قرارداد انجام دهید .

کلام آخر

مجری ذیصلاح کسی است که مسئول اول اجرای عملیات ساختمان بر طبق مقررات ملی و ضوابط شهرسازی است. او توسط سازمان نظام مهندسی به پروژه های ساختمانی معرفی می شود تا بر صحت عملیات ساختمانی نظارت داشته باشد. او از سمت مالک وکالت دارد که امور اجرایی را برحسب قرارداد بر عهده بگیرد. حضور مجری در هر پروژه ساختمانی توان به معنای اصول بودن فرآیند اجرای بنا است و کوتاه شدن دست افراد غیرمتخصص و کاهش مشکلات ساخت و ساز است.

نظرتان در خصوص مقاله پروانه مجری ذیصلاح نظام مهندسی | مهندس مجری ساختمان چیست؟

شما میتوانید سوالات خود را در بخش نظرات همین پست درج نمایید. کارشناسان هلدینگ طاها پاسخگوی شما خواهیم بود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *